Despre liceu

Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, amplasat în Calea Rahhovei nr. 311 a fost înfiinţat în anul 1953 sub denumirea de “Şcoala Medie Nr. 23“, iar în anul 1959 primeşte denumirea de Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu” (prin decretul nr. 257 / 1959 şi OM Athanase Joja nr. 14 / 1959 ) .

În peste o jumătate de secol de activitate, liceul nostru a reuşit cu succes, să-şi îndeplinească menirea de a educa şi forma tinerii în scopul integrării lor sociale şi profesionale conform nevoilor şi standardelor impuse de societate.

Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” mai dispune si de:

        – cabinet de asistenţă medicală cu medic şcolar şi asistentă sanitară;

        – cabinet pentru consiliere psiho – pedagogică – cabinet stomatologic

Ofertă educațională

Liceul Teoretic ”Dimitrie Bolintineanu”

Ofertă educațională 2023-2024

 

Clasa a IX-a : 7 clase

 

Specializare

Numar de clase

Numar de locuri

Media ultimului admis

Matematică – Informatică

2

52

8,20

Științe ale naturii

2

52

8,24

Filologie

2

52

8,36

Științe Sociale

1

26

8,47

 

Premii, personalități, proiecte

    1. Periplul cel mai larg al țărilor de pe mai multe continente ale lumii (Republica Moldova, Turcia, Olanda, Belgia, Franța, Polonia, Azerbaidjan, Brazila, Columbia, Tunisia, Maroc, America), de unde s-au întors cu trofee, cu distincții sau medaliați cu AUR, ARGINT și BRONZ (sunt 32 de premii internaționale!), l-au făcut, începând cu 2004, dna VALERIA PURCĂREA-CIULACU și dl. ȘTEFAN LUNGULETE (CATEDRA DE BIOLOGIE), cu elevi bolintineni pregătiți în PROIECTE DE MEDIU.
    2. PREMII, CONCURSURI, OLIMPIADE SCOLARE LIMBA SI LITERATURA ROMANA: Olimpiada de Limba si Literatura Romana: mentiuni pe sector si municipiu , Olimpiada de lectura OLAV: premiul III si mentiuni pe sector, mentiune pe municipiu.
    3. Premii si mentiuni: sub indrumarea doamnei profesoare de Fizica Gheorghiu Stefana elevii au obtinut premii si mentiuni la: Parada Costumelor reciclabile 2019 (premiul I), Concursul interdisciplinar „Stefan Hepites” 2020 (premiul III), Simpozionul Spatiul uneste lumea 2018 (premiul I), Concursul national „Stiinte si Tehnologii” 2019 (premiul special), Fenomene atmosferice si evolutia vremii 2019 (mentiune).
    1. LIMBA FRANCEZA: Concursul Une promenade dans quelques pays francophones, locurile I, II, III
    1. PREMII SI MENTIUNI LA CONCURSURI SPORTIVE:   Locul I – Tenis de masa – liceu -2020- ONSS,  Locul II- Tenis de masa – gimnaziu- 2019- ONSS,  Locul IV- Handbal -liceu- 2019 PROEDUS
    1. DOR FĂRĂ SAȚIU,  trupa de teatru a școlii, viețuiește, din 1995, sub denumirea unui volum de versuri al poetului și actorului  Emil Botta și sub coordonarea aceluiași profesor: doamna DORA LAZĂR. Cu spectacole în limba franceză, trecând mereu prin toamna AMIFRAN-ului (Festivalul Internațional de Teatru Francofon de la Arad), a dus (re)numele acestei școli în Franța, Italia (de vreo 7 ori, în diverse zone), Rusia, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Maroc
    1. REVISTA ȘCOLII noastre a ajuns într-un departe nesperat la începuturile ei. Fiind o publicație școlară caleidoscopică scrisă exclusiv în limba română (când și când, cu pagini în engleză sau în franceză), străbaterea în spații dinafara țării este aproape imposibilă – chiar dacă e frumoasă “ca o duminică” (vorba lui Nichita), româna nu are, din păcate, “prestigiul unei limbi universale”  (G. Călinescu). Totuși, “Cuvintele potrivite” în “Bolintineanu”, pe lângă două PREMII I din Festivalul Internațional ANELISSE de la Iași, unde a rivalizat cu publicații din toată țară, dar și din Republica Moldova, a fost expusă, în 2015 și în 2016, în “Copoul” lui Creangă și-al lui Eminescu.
    1. MEMBRII CERCULUI DE FOLCLOR continuă să crească în poala unei lumi care moare, dar nu vor să o părăsească, o transmit mai departe, așa cum simt și cum pot și o fac punte cu alte manifestări unde sufletul vibrează, se exprimă și se bucură. Așa s-a întâmplat și în cele trei zile din ianuarie 2018 în Săptămâna culturii naționale, când am participat cu Proiectul DOR DE EMINESCU (ediția a II-a), realizat în colaborare cu Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”, Asociația PRO FAMILIA și Primăria Sectorului 5. Au fost premiați cu locul I pentru progamul care a arătat lumii un alt Eminescu, cel îndrăgostit de folclorul românesc.
    1. PERSONALITATI CE S-AU FORMAT IN URMA ABSOLVIRII ACESTUI LICEU:
    1. Ştefan lordache – actor
    2. Dan Condurache – actor
    3. Maria Ploaie – actriţă 

    d) Gheorghe Gruia – sportiv handbalist

    e) Ivan Patzaichin – sportiv caiac canoe 

    f) Drentea Cornel – inginer, Tucson Az -USA

    g) Horia Alexandrescu – ziarist

    h) Florin Georgescu -economist, fost ministru de finanţe

Obiective

  • Parteneriate educaționale. Participare in proiecte si programe europene
  • Formarea continuă a cadrelor didactice în concordanță cu previziunile de evoluție a cadrului legislativ și a politicilor educaționale
  • Adaptarea activitatilor scolare si extrascolare la nevoile cererii si ofertei pentru o mai buna insertie a elevilor pe piata muncii
  • Promovarea imaginii școlii în contextul socio-cultural actual

Dotări

Liceul dispune de:

  • Sala de festivitati
  • Sala de sport
  • Laboratoare de: Fizica, Chimie, Biologie si 3 laboratoare de Informatica
  • Cabinete de: Limba Romana, Stiinte socio-umane, Matematica
  • Birouri, contabilitate etc.

Evenimente reprezentative

Zilele ”Dante ”, în ultima săptămână a lunii mai

Balul bobocilor

Ziua Absolventului

Târgul de Crăciun

Activități culturale și interetnice

Carnaval

Spectacole de teatru, muzică și dans

Informații utile

Specializări

  • Filologie
  • Matematică-informatică
  • Științe ale naturii
  • Științe sociale