În cadrul celor 22 de ediții ale proiectului „Târgul Oferta Educațională” elevii participanți la târg au avut posibilitatea de a discuta despre carieră și modul în care aceasta le este influențată în alegerea traseului educațional în cadrul unor workshop-uri susținute de specialiști în vaste domenii. Aceștia au oferit elevilor un produs complex și complet cu ajutorul căruia aceștia s-au putut orienta în a lua cea mai bună decizie pentru viitorul lor.

Alegerea liceului, a școlii profesionale sau a facultății este printre primele decizii majore pe care un tânăr le are de luat în viață, o decizie care va avea o influență semnificativă asupra viitorului său. Există un număr foarte mare de opțiuni și o mulțime de factori care trebuie luați în calcul, ceea ce poate deveni copleșitor pentru un adolescent.

„Târgul Oferta Educațională – online” este un proiect care oferă informații reale și corecte privind oferta educațională bucureșteană, ce pot fi accesate constant de tinerii bucureșteni, nu doar pe o anumită perioadă de timp, ci mai îndelungat (minimum 3 ani). Acest lucru ne va permite să îmbunătățim în fiecare an varianta online a proiectului și platforma www.hubproedus.ro care va putea fi actualizată constant în concordanță cu oferta educațională de pe piață.

Prin intermediul acestui târg online de oferte educaționale, elevii de gimnaziu sau liceu, dar și părinții acestora au posibilitatea de a conștientiza importanța tuturor factorilor de care trebuie să țină cont în momentul în care se decid asupra carierei.

Proiectul dispune de o hartă interactivă cu unitățile de învățământ liceal repartizate pe sectoarele de pe raza Municipiului București, unde se pot vizualiza filmulețe de prezentare și informații utile (medii de admitere, cifră de școlarizare, activități curriculare și extracurriculare, premii, burse, titluri obținute etc.) despre liceele bucureștene.

Informațiile și îndrumările din cadrul târgului pot fi accesate de orice elev din clasele V–XII al unităților de învățământ din Municipiul București sau care are domiciliul în Municipiul București, de părinții acestora, dar și de publicul larg, doritor să participe și să viziteze virtual târgul.

Totodată, ținând cont de necesitatea de a fi corect și complet informat, prin acest proiect oferim îndrumare elevilor cu privire la noua programă pentru Evaluarea Națională și ne dorim să venim în ajutorul celor ce vor absolvi învățământul gimnazial, dar și să le oferim o susținere reală cu privire la posibilitățile de înscriere în ciclul liceal.