Anul 2019 a marcat 10 ani de existență a Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS. Toate activitățile derulate în această perioadă au reunit peste două milioane de elevi. O dovadă că am dat tonul activităților extracurriculare și non-formale în rândul elevilor bucureșteni este tocmai faptul că evenimentele noastre au fost împrumutate și replicate la nivel local, regional și chiar național de alte instituții publice sau entități private. Aceasta reprezintă pentru noi o motivație suficient de puternică spre a ne diversifica cartea de vizită, de a rămâne lideri în peisajul educațional bucureștean și de a oferi noi oportunități și contexte de învățare, fiind în continuare un model sau o referință în materie.  

Având ca feedback cele 21 de ediții anterioare ale proiectului „Târgul Oferta Educațională”, unde elevii participanți la târg au avut posibilitatea de a discuta despre carieră și modul în care aceasta le este influențată în alegerea traseului educațional în cadrul unor workshop-uri susținute de specialiști. Aceștia au oferit elevilor un produs complex și complet cu ajutorul căruia aceștia s-au putut orienta în a lua cea mai bună decizie pentru viitorul lor.

Alegerea liceului, a școlii profesionale sau a facultății este printre primele decizii majore pe care un tânăr le are de luat în viață, o decizie care va avea o influență semnificativă asupra viitorului său. Există un număr foarte mare de opțiuni și o mulțime de factori care trebuie luați în calcul, ceea ce poate deveni copleșitor pentru un adolescent.

În contextul provocat de pandemia cu virusul  Sars-Cov2 (Coronavirus), organizăm a XXII-a ediție în variantă online a proiectului „Târgul Oferta Educațională”, fiind gândit ca un proiect care oferă informații reale și corecte privind oferta educațională bucureșteană, ce pot fi accesate constant de tinerii bucureșteni, nu doar pe o anumită perioadă de timp, ci mai îndelungat (minimum 3 ani). Acest lucru ne va permite să îmbunătățim în fiecare an varianta online a proiectului și platforma www.hubproedus.ro care va putea fi actualizată constant în concordanță cu oferta educațională de pe piață.

Prin intermediul acestui târg online de oferte educaționale, elevii de gimnaziu sau liceu, dar și părinții acestora au posibilitatea de a conștientiza importanța tuturor factorilor de care trebuie să țină cont în momentul în care se decid asupra carierei.

Proiectul dispune de două mari componente: una permanentă, în cadrul căreia tinerii bucureșteni pot accesa o hartă interactivă cu unitățile de învățământ liceal repartizate pe sectoarele de pe raza Municipiului București, putând vizualiza filmulețe de prezentare și informații utile (medii de admitere, cifră de școlarizare, activități curriculare și extracurriculare, premii, burse, titluri obținute etc.) despre liceele bucureștene și o componentă temporară, care se va derula în decursul săptămânii 17-23 mai 2021, în cadrul căruia tinerii vor putea avea întâlniri live cu profesorii/elevii/reprezentanții unităților de învățământ, au posibilitatea de a face prezentări și multe alte activități interactive.

Informațiile și îndrumările din cadrul târgului pot fi accesate de orice elev din clasele V–XII al unităților de învățământ din Municipiul București sau care are domiciliul în Municipiul București, de părinții acestora, dar și de publicul larg, doritor să participe și să viziteze virtual târgul.

Totodată, ținând cont de situația specială privind evoluția epidemiei cu noul Coronavirus și timpul scurt de sprijinire și îndrumare al elevilor cu privire la noua programă pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, dorim să venim în ajutorul celor ce vor absolvi învățământul gimnazial, dar și să le oferim o susținere reală pentru a informa corect cu privire la posibilitățile de înscriere în ciclul liceal.