Biblioteca Vie funcționează exact ca o biblioteca cu cărți doar ca în cazul nostru cărțile sunt oameni și cititul este înlocuit de conversație. Elevii de clasele a V-a si a IX-a pot răsfoi cele 12 cărți disponibile (în cazul nostru oameni cu cariere/meserii diferite) și vor alege cartea pe care doresc să o citească (în cazul nostru persoana a cărui poveste doresc să o asculte). 
 
Prin Biblioteca Vie, se dorește promovarea respectului pentru alegerile fiecărui individ, a diversității în toate formele ei și stimularea dialogului între oameni.

Ce trebuie să facă participanții?

Participanții se bucură de poveștile cărților care își împărtășesc experiențele, reușitele, dar și eșecurile, toate acestea având scopul de a le contura acestora o perspectivă realistă și amplă asupra ceea ce înseamnă parcursul într-o carieră. Aceștia își pot găsi motivație, inspirație și un model pozitiv de atitudine care să îi ghideze în drumul către succes.  Încurajăm participanții să adreseze întrebări cărților pentru a-și găsi răspunsul la anumite curiozități.

În spatele fiecarei meserii există o poveste ce merită spusă !

Perioada de desfășurare:

12-13 noiembrie 

Număr participanți pe sesiune: 80 – 100 

Locație

Primăria Municipiului București – SALA DE CONSILIU (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, Bucuresti), intrarea principală.