Despre liceu
· Şcoala a fost înfiinţată în 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Români”, organizând cursuri pentru ucenicii și lucrătorii din industria particulară si de stat. În 3 august 1948 – Legea 175 privind reforma învățământului reorganizează învățământul, școala funcționând sub denumirea “Școala medie tehnică de construcții” sub patronajul Ministerului Construcțiilor, având cursuri cu o durată de 4 ani. · A funcţionat în mai multe locaţii, în anul 1950 fiind construit localul pe actualul amplasament, profilul şcolii rămânând neschimbat, cu o tradiţie de peste un secol şi jumătate
Amplasamentul unității școlare a rămas de atunci neschimbat, Grupul Școlar de Construcții-Montaj “Mihai Bravu” funcționând și în prezent în același sediu, Șos. Mihai Bravu nr.428, cu noua titulatură de Colegiul Tehnic “Mihai Bravu”.
· In anul 2013 – a fuzionat cu Grupul Școlar “Timpuri Noi”, iar în anul 2014 a fuzionat cu Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu”, beneficiind astfel de o infuzie valoroasă de cadre didactice și a crescut totodată și numărul elevilor din unitatea de învățământ.
· In anul 2012, în urma evaluării candidaturilor unităţilor de învăţământ preuniversitar înscrise în competiţia “ŞCOALĂ EUROPEANĂ” – C.T. Mihai Bravu a fost nominalizat pentru o perioadă de 4 ani, fiind clasat pe locul 21 din 100 cu 161 de puncte, în urma activităților și proiectelor la nivel european desfășurate în ultimii 4 ani, atât în școală cât și în colaborare cu școlile și instituțiile specifice din alte tări Europene. · Urmărind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piaţa muncii, şcoala noastră și-a lărgit oferta educațională, autorizânde-se pe profilul Servicii, având următoarele calificări: -la liceu: Tehnician în gastronomie şi Tehnician în hotelărie (nivel 4); -la învățământ profesional: Bucătar, Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, lucrător hotelier. |
Ofertă educațională
FILIERA/PROFIL/DOMENIUL PREGĂTIRII DE BAZĂ/SPECIALIZARE | Număr clase | Număr total locuri | Număr total locuri pentru elevii romi | Număr total locuri pentru elevii cu CES | Media ultimului admis | Codificare | Observații |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ştiinţe ale naturii | 1 | 26 | 2 | 1 | 7,90 | 294 | intensiv limba engleză |
Filiera tehnologică – SERVICII – Turism şi | 3 | 72 | 6 | 3 | 7,37 | 295 | 1 tehnician în gastronomie (intensiv limba engleză),1 tehnician în hotelărie (intensiv limba engleză) |
Filiera tehnologică – TEHNIC – Construcţii, instalaţii | 3 | 72 | 6 | 3 | 5,07 | 296 | 1 tehnician desenator pentru construcţii şi instalaţii, 1 tehnician în construcţii şi lucrări publice, 1 tehnician instalator pentru construcţii |
Filiera tehnologică – TEHNIC – Electric | 2 | 48 | 4 | 1 | 4,87 | 297 | 1 tehnician în instalații electrice, 1 tehnician electrotehnist |
Filiera tehnologică – TEHNIC – Mecanică | 1 | 24 | 2 | 1 | 4,45 | 298 | tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii |
Învățământ Dual de Stat – Construcţii, instalaţii | 1 | 25 | Instalator instalații tehnico -sanitare și de gaze | ||||
Învățământ Dual de Stat – Construcţii, instalaţii | 0,5 | 15 | Constructor structuri monolite | ||||
Învățământ Dual de Stat – Construcţii, instalaţii | 0,5 | 15 | Izolator | ||||
Învățământ Dual de Stat – Turism și alimentație | 1 | 24 | Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație | ||||
Învățământ Dual de Stat – Turism și alimentație | 1,5 | 39 | Bucătar | ||||
Învățământ Dual de Stat – Turism și alimentație | 0,5 | 11 | Cofetar – patiser |
Premii
1.Obținerea de premii la olimpiade și concursuri școlare, simpozioane naționale și internaționale; 2.Participarea în număr cât mai mare a elevilor la activități sportive / cultural-artistice / științifice/ educative; 3.Modernizarea atelierelor existente de către partenerul nostru de tradiție la învățământul profesional dual ENGIE ROMÂNIA; 4.Obținerea acreditării în domeniul Turism și alimentație, pentru calificările de nivel 3 și 4; 5.Utilizarea eficientă a laboratorului de gastronomie și hotelărie utilat la stadarde moderne; 6.Darea în folosință a cantinei școlare pentru servirea unei mese calde elevilor din liceu efectuarea stagiilor de practică pentru elevii de la Turism și alimentație în această locație; 7.Angajarea absolvenților unității noastre școlare pe piața muncii în domeniul pentru care s-au pregătit; 8.Amenajarea unui cabinet metodic la standarde moderne. |
Obiective
– realizarea planului de școlarizare atât la liceu, cât și la învățământ profesional; – eficientizarea învățării centrate pe elev; – asigurarea calității învățării prin perfecționarea continuă a cadrelor didactice; – îmbunătățirea calității învățare / predare / evaluare pentru oferirea de șanse egale elevilor și a creșterii performanțelor la bacalaureat și la examenele de certificare a compentențelor profesionale; -eficientizarea Regulamentului școlar și a relațiilor de cooperare cu părinții pentru prevenirea abandonului școlar; – dezvoltarea competențelor de bază ale elevilor prin: deprinderi din domeniul IT, limbi străine, cultură tehnologică, spirit antreprenorial, competențe sociale; – implementarea unor noi proiecte și continuarea celor existente la nivel național și internațional (Erasmus+, simpozioane, parteneriate). |
Dotări
Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” dispune o bază materială care cuprinde: – 28 săli de clasă modernizate, dotate cu mijloace moderne de învățare; – 5 laboratoare, din care: 2 laboratoare informatică, 1 laborator fizică, 1 laborator chimie, 1 laborator gastronomie/turism; – 5 ateliere pentru pregătirea practică a elevilor (construcții, instalații, mecanică, electrice, electromecanică); – 1 cabinet de documentare și informare (CDI); – 1 cabinet psihologic; – 1 cabinet medical; – 1 bibliotecă dotată cu peste 15000 de volume; – 1 sală de sport modernizată de 288 mp; – 1 sală de festivităţi cu 150 locuri; – cancelarie, birouri. |
Evenimente reprezentative
Ziua liceului: 8 noiembrie Ziua porților deschise: în săptămâna Școala altfel: 4-8 mai 2020 Simpozionul național ”Fenomene atmosferice și evoluția vremii pe glob”-martie 2020 Simpozionul național ”Visător prin univers” -aprilie 2020 Simpozionul ”Alimentație rațională pentru sănătate” |
Informații utile
Locație
Specializări
- Chimie industrială
- Construcții, instalații și lucrări publice
- Mecanică
- Științe ale naturii
- Turism și alimentație