COLEGIUL NAȚIONAL GRIGORE MOISIL

BLD. TIMIȘOARA, NR. 33, SECTOR 6, BUCUREȘTI

www.moisil.ro

 

OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ

AN ȘCOLAR 2023-2024

 

 • 2 CLASE a V-a
 • 3 clase profil real – matematică-informatică (9,65) din care:
  • 1 clasă matematică informatică intensiv informatică
  • 1 clasă matematică informatică intensiv limba engleză
  • 1 clasă matematică informatică
  • 1 clasă profil real – științe ale naturii (9,63)
  • 1 clasă profil umanist – științe sociale intensiv limba engleză (9,47)
  • 1 clasă profil umanist – filologie intensiv limba engleză (9,36)

 

Colegiul Naţional Grigore Moisil este unul dintre colegiile ,,tinere” ale capitalei şi candidează cu succes la ocuparea unui loc de frunte în ierarhia liceelor bucureştene.

Principala caracteristică a şcolii este crearea unui cadru favorabil dezvoltării aptitudinilor fiecărui elev, astfel încât acesta sa fie capabil să facă faţă provocărilor societăţii în permanentă schimbare, prin aprofundarea şi extinderea studiului informaticii, al ştiinţelor asistate de calculator şi a programelor extracurriculare IT (Oracle, Cisco, ECDL, Academia Microsoft), precum și prin activităţi de modelare a personalităţii prin stimularea creativităţii, a spiritului de initiativă si a lidershipului personal, promovarea toleranţei şi a egalităţii de şanse. Dezvoltarea aptitudinilor este în strânsă concordanţă cu motivarea pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii.

Calitatea educației furnizată de școală este reflectată şi la nivelul implicării în programele şi proiectele derulate, prin cooperarea cu actori sociali din medii sociale şi culturale diferite, componentă ce favorizează multiculturalitatea şi promovarea valorilor şi modelelor europene.

 

 

CLUBURI

 

EPAS MOISIL

Programul educativ Școli Ambasador ale Parlamentului European (EPAS) are rolul de a informa prin activități realizate de elevi despre democrația parlamentară europeană și posibilitățile oferite de cetățenia europeana

 

PODCASTUL OPM

OPM Chat Show este podcastul liceului, în cadrul căruia avem invitați din diferite domenii. Există mai multe secțiuni în care te poți implica: PR, research, întrebări, filmare, editare sau social media. Toate episoadele pot fi găsite pe contul de YouTube OPM Chat Show.

 

 

MOISILAW

MoisiLaw este un club de drept și educație juridică, în cadrul căruia au loc cursuri susținute de experți în domeniu, vizite la instituții juridice, prezentări și mock debates.

 

REVISTA MOZAIC

Mozaic Moisil este revista școlii, în care sunt publicate creații artistice (poezie, proză scurtă, teatru scurt, eseu), creații non-ficționale (articol, cronică de eveniment, editorial, știre), fotografii, desene și picturi, pe diverse teme de interes.

 

CRONICILE MOISIL

Cronicile Moisil este ziarul online al școlii, în care sunt publicate articole despre diverse teme, scrise de elevi. Poți ocupa postul de: redactor, editor sau designer.

 

Clubul de robotica Zenith

Clubul de robotică „Zenith” din cadrul CNGM este o echipă de tineri imiplicați, doritori de a descoperi noi tehnologii. În cadrul clubului, participă și echipa de First Tech Challenge, o competiție internațională de robotică. Pe lângă participarea la acest eveniment recunoscut în întreaga lume, clubul organizează diverse proiecte și evenimente în cadrul CNGM ce solicită gândirea tehnică și creativitatea elevilor.

 

MOISIL MUN CLUB

Moisil MUN Club este un club dedicat pregătirii viitorilor participanți la conferințe de tip MUN. În cadrul acestuia au loc dezbateri în limba engleză pe teme din domeniul relațiilor internaționale, dar și training-uri despre diplomație și Națiunile Unite.

 

MOISIL DEBATE CLUB

Acest club este dedicat elevilor care își doresc să își dezvolte abilități precum: documentare în domeniile politicii, economiei, culturii și evenimentelor sociale, pregătirea și susținerea unui discurs și contraargumentare, aceștia participând la traininguri și competiții.

 

TED-ED MOISIL

În cadrul acestui club, elevii dezbat liber asupra unei multitudini de idei prezentate în discursurile, lecțiile și animațiile oferite de TED-Ed. De asemenea, analizează mijloacele prin care vorbitorii TED își structurează discursurile, iar final, elevii vor susține un discurs TED, în care să-și prezinte propria idee.

 

Proiecte europene

 

Activitățile de învățare/predare/ instruire transnaționale sunt planificate pentru ca elevii să își dez­volte abilitățile lingvistice, să dobândească o perspectivă internațională, să-și consolideze motivația pen­tru învățare și să conștientizeze existența similitudinilor și diversității în cadrul comunității europene, precum și pentru ca profesorii să facă schimb de experiență și expertiză în legătură cu modul în care alte țări din UE folosesc abordări educaționale moderne.

 

Let’s Improve Our Assessing Competences

Proiectul a reușit să adapteze concepte teoretice astfel încât acestea să poată fi folosite cu succes în practica didactică. A reunit profesori din două sis­teme de învățământ diferite – Tucia si Romania – și a pus laolaltă experiențe și idei care au condus la elaborarea unor materiale didactice ce pot fi utilizate nu numai la nivel local, dar și la nivel internațional. Profesorii implicați direct au devenit formatori pentru colegii lor și împreună au realizat seturi de materiale în diverse formate ce constituie o adevărată bancă de modele pentru viitoare inițiative educaționale.

 

 

The More Media Literate, The More Socially Competent

Proiectul are ca principal obiectiv crearea de materiale educaționale și schimbul de bune practici cu privire la integrarea educației media și a mijloacelor media în procesul didactic în vederea formării și dezvoltării competențelor soci-al-civice necesare pentru participarea activă la viața socială. Competența civică este busola unui cetățean în societate. Pentru a dobândi această competență și ca acesta să fie competent în exersarea ei, cetățeanul trebuie să comunice, trebuie să acceseze informații. Competența mediatică reprezintă una dintre capacitățile esențiale care permite oamenilor generarea de judecăți informate în calitate de utilizatori de mass-media.

 

On Air Together!

„On Air Together!” este un proiect de 2 ani care urmărește dezvoltarea unui parteneriat strategic între 5 licee europene cu experiențe diferite. Profesori si elevi de liceu (15-19 ani) au lucrat împreună în vederea creării unei platforme radio online, care a difuzat știri, reportaje și muzică produse de școlile partenere. Activitățile de instruire transnaționale au fost planificate astfel încât elevii să își dezvolte abilitățile lingvistice, să dobândească o perspectivă internațională, să-și consolideze motivația pentru învățare și să conștientizeze existența similitudinilor și diversității în cadrul comunității europene, iar profesorii să facă schimb de experiență în legătură cu modul în care alte țări din UE folosesc abordări educaționale moderne.

 

Destination: Happiness!

„Destination: Happiness!” este un proiect cu o durată de 2 ani care are ca scop dez­voltarea unui parteneriat strate­gic între 5 școli din Polonia, Cehia, România, Lituania și Grecia. Este conceput astfel încât profesori care predau diferite discipline, psihologi, pedagogi, specialiști, părinți și li­ceeni (15-19 ani) să poată contribui la implementarea proiectului. Proiectul constă în patru module, fiecare gravitând într-un mod unic în jurul conceptelor de fericire, stare de bine și calitate a vieții.

 

EduTravel IN MIRROR

Proiectul s-a desfășurat între Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, România și Liceo Scientifico „Galileo Galilei” din Catania, Italia pe par­cursul a 2 ani între 2012-2014 și a făcut parte din proiectele Comenius bilaterale. Cinci obiective culturale, geografice și istorice din fiecare țară au fost vizitate de un grup de elevi și profesori în cadrul a ceea ce este cunoscut drept „Călătorind și învățând in oglindă”. Aceste informații au fost prezentate într-o broșură trilingvă la care au lucrat împreună, învățând astfel împreună expresii din limbile italiană și română, și exersând limba engleză.Cele 5 obiective cheie în oglindă vizitate și prezentare au fost: cetățile Râsnov- Siracuza, Palatul Parlamentului – Biscari Palace, Castelul Peleș-Ursino Castle, Lacul vulcanic „Sf Ana’- Vulcanul Etna și Rezervațiile Naturale Comana – Vendicari

Ofertă educațională

FILIERA/PROFIL/DOMENIUL PREGĂTIRII DE BAZĂ/SPECIALIZARE Număr clase Număr total locuri Număr total locuri pentru elevii romi Număr locuri pentru elevii cu CES Media ultimului admis Codificare Observații

Matematică-informatică

3 78 3 1 9,50 367

1 intensiv limba engleză, 1 intensiv informatică

Ştiinţe ale naturii

1 26 2 1 9,45 368  

Filologie

1 26 2   9,09 369 intensiv limba engleză

Științe sociale

1 26 2 1 9,22 370 intensiv limba engleză

Specializări

 • Filologie
 • Matematică-informatică
 • Științe ale naturii
 • Științe sociale

Fotografii