Despre liceu

COLEGIUL NAȚIONAL DE INFORMATICĂ „TUDOR VIANU” de astăzi, confirmă tradiția excelenței marcate de semnele epocilor prin care a trecut.

Istoria sa începe odată cu istoria clădirii situate în strada Arhitect Ion Mincu, numărul 10. Clădirea se impune prin elementele unei construcții monumentale, zvelte și expresive care și-a armonizat verticalitatea într-un veritabil stil românesc, amintind de liniile de forță ale arhitecturii începutului de secol al XX-lea. Clădirea este construită de reputatul arhitect care a dat numele străzii pe care se află astăzi colegiul: arhitectul Ion Mincu.

Sub incidența Legii Învățământului din 1924, în anul 1928, în clădire a început să funcționeze o nouă instituție de învățământ: „Liceul Teoretic de Fete”.

În Primul Război Mondial, se pare că în această clădire, a fost sediul Crucii Roșii.

În vertiginoasele și tumultuoasele transformări ale epocii următoare, instituția s-a îndreptat către un domeniu de viitor, informatica. Prestigiul său a crescut an de an, astfel încât în anul 1973, instituția de învățământ devine „Liceul de informatică Dr. Petru Groza”.

Liceul rămâne în fascinanta lume a cifrelor și a modelărilor, devenind în 1977 „Liceul de matematică-fizică nr. 1”. Se deschide astfel drumul spre excelentă, în pofida unei istorii controversate.

În anul 1991, drumul instituției a fost reconfigurat, calea aleasă ducând din nou către informatică. Își recâștigă astfel denumirea: „Liceul de informatică”.

Grație prestigiului câștigat în decursul timpului, în anul 1997 instituția obține titlul de „Colegiu” și totodată primește onoarea de a purta numele marelui cărturar român Tudor Vianu. Începând cu acel an, instituția de învățământ se află sub oblăduirea spirituală a marelui om de cultură care a încurajat performanța, abnegația și creativitatea.

Astăzi, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” este o marcă.

Drumul spre excelență continuă.

Ofertă educațională

FILIERA/PROFIL/DOMENIUL PREGĂTIRII DE BAZĂ/SPECIALIZARENumăr claseNumăr total locuriNumăr total locuri pentru elevii romiNr. locuri pentru elevii cu CESMedia ultimului admisCodificareObservații

Matematică-informatică

8208839.701156 intensiv informatică, 1 intensiv limba engleză
Matematică-informatică – bilingv limba germană126219.72116nu se susţine probă de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă

Merite

1.Activități științifice

2. Activități culturale

3.Activitați sportive

4. Activitați educative

5. Premii

6. Rezultate deosebite la concursuri și olimpiade școlare (naționale și internationale)

7. Dotările liceului

8. Titluri obținute

9.Personalități care au terminat acest liceu

10. Personalități care au vizitat liceul

Obiective

Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu încurajează valorile unui tânăr de succes: spiritul de echipă, performanța și competiția.

Dotări

Sală de festivități, 9 laboratoare ( 1-biologie, 1-chimie, 2-fizică, 5-informatică), cancelarie, 5 birouri ( 1-directori, 2-secretariat, 1-contabil, 1-administrator), cabinete (1-geografie, 1-limbi străine, 1-matematica, 1-psihologul scolii, 1-medical, 1-stomatologie), bibliotecă, CDI (centru de documentare și informare), sală de sport, teren de sport, grădină cu 2 foișoare etc.

Evenimente reprezentative

1. Concursurile internaționale: Romanian Master of Mathematics; Romanian Master of Informatics si Romanian Master of  Physics

2. Ziua porților deschis in cadrul careia se organizeaza: Meciul profesori-elevi; Concursul Performanțe Vianiste; Concursul Talente Vianiste etc

3. Spectacole de teatru prezentate de trupa liceului sub îndrumarea domnului profesor Homorodean Marcel

4. Expoziții tematice de desen artistic

5. Concursuri de dezbateri

6. Concert de Craciun

7. Festivalul costumului popular

8. Festivalul științelor – concurs de experimente științifice

9. Concursuri de informatica

10. Concursuri de robotica

Informații utile

Specializări

  • Matematică-informatică
  • Matematică-informatică - bilingv germană

Fotografii