Despre liceu

Unitate de învățământ cu tradiție în mediul educațional românesc, Liceul Tehnologic de Metrologie își are începuturile ca Școală Tehnică Medie de Metrologie, în anul școlar 1949-1950. Ulterior, după înființarea în 1951 a Institutului Național de Metrologie, școala își va muta sediul în locația actuală, pentru ca, din anul 1955, să devină Liceu de Metrologie, cu profil unic în țară, fiind parte a Complexului Metrologic. Denumirea liceului s-a schimbat de câteva ori până în prezent: 1979- Liceul Industrial nr. 17 de Metrologie, 1990- Liceul de Metrologie „Traian Vuia”, 2012- Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”.

Din anul 2018, liceul nostru este parte a programului ,,Şcoli Ambasador” al Parlamentului European (EPAS). În fiecare an se desfășoară o serie de activităţi specifice: sesiuni de informare pe teme europene (modul de funcţionare a Parlamentului European şi al instituţiilor europene), actualizarea punctului de informare din şcoală, schimburi de experienţă şi de bune practici cu ambasadorii juniori şi seniori din alte licee, activităţi de promovare a Proiectului EPAS, vizite la Casa Europa. În completarea acestora, au loc întâlniri cu eurodeputaţi,  teatrul forum (în colaborare cu Centrul de Informare Europe Direct), jocuri de rol, concursuri, expoziţii, dezbateri, activităţi dedicate Zilei Europei, Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, activităţi dedicate ţărilor europene, tradiţiilor şi obiceiurilor acestora. Drept recunoaştere a implicării şi eforturilor depuse de către elevii şi profesorii din liceul nostru, am avut onoarea de a primi ,,Premiul de excelenţă al Institutului European din România pentru promovarea valorilor europene”.

Anual, liceul nostru organizează două simpozioane incluse în Calendarul Activităţilor Educative Municipale- ,,Invenţii de-a lungul timpului” şi ,,Europa- din trecut spre viitor”, la care participă elevi şi profesori atât din Bucureşti, cât şi din ţară. De asemenea, în colaborare cu Muzeul Geologic al României, se desfăşoară simpozionul anual ,,Energia geotermică, inepuizabila resursă de sub picioarele noastre”.

Dintre celelalte activităţi care se desfăşoară în cadrul liceului, menţionăm: participări la concursuri, vizite la instituţii de învăţământ superior şi muzee, vizionări de spectacole, excursii, activităţi de prevenire şi combatere a comportamentelor negative.

În funcție de profilul absolvit, la finalizarea studiilor, elevii pot obține atestat de competențe profesionale (informatică) sau certificat de calificare (tehnician metrolog, tehnician in automatizări, tehnician ecolog si protecția calității mediului)

Simpozioane

Ofertă educațională

FILIERA/PROFIL/DOMENIUL PREGĂTIRII DE BAZĂ/SPECIALIZARENumăr claseNumăr total locuriNumăr total locuri pentru elevii romiNumăr locuri pentru elevii cu CESMedia ultimului admisCodificareObservații
Matematică-informatică252427,65328intensiv
informatică
Ştiinţe ale naturii252427,40329 
Filiera tehnologică – TEHNIC – Electric124215,55331tehnician
metrolog
Filiera tehnologică – TEHNIC – Electronică
automatizări
124215,40332tehnician în
automatizări
Filiera tehnologică – RESURSE NATURALE ŞI
PROTECŢIA MEDIULUI – Protecţia mediului
248215,80333tehnician
ecolog şi
protecţia
calităţii
mediului
Filologie252427,50330 

Obiective

  • Creșterea procentului de promovabilitate la examenele naționale.
  • Scăderea ratei abandonului școlar.
  • Implicarea în proiecte educaționale.
  • Implicarea unui număr mai mare de elevi în desfășurarea activităților extrașcolare.
  • Dezvoltarea bazei materiale a liceului

Dotări

În prezent, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a celor două corpuri de clădire,  liceul nostru îşi desfăşoară activitatea într-o construcţie modulară, aflată la aceeași adresă. Cele 16 săli de clasă sunt dotate cu calculatoare conectate la Internet, videoproiectoare, monitoare. Există un laborator de informatică. De asemenea, o parte dintre sălile de clasă au fost amenajate pentru studiul unor materii precum: geografie, limba engleză, fizică, biologie, chimie, mecanică, electronică, protecţia mediului.

Toţi elevii care au solicitat au primit tablete cu abonament pentru Internet spre folosinţă pe perioada studiilor.

Specializări

  • Filologie
  • Matematică-informatică
  • Protecția mediului
  • Științe ale naturii
  • Tehnologic

Fotografii